Logotyp för Fotbolldirekt

Efter Guidettis skada - oväntade hyllningen till Robin Söder

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 20/03/2017 21:18:08 Casper Nordqvist

John Guidetti missar VM-kvalmatchen mot Vitryssland på grund av skada och Janne Andersson har därför valt att kalla in Isaac Kiese Thelin som ersättare. Desto mer oväntat var det att han på kvällens presskonferens lyfte fram Robin Söder som ett annat hett alternativ.

- Nio mål på de tolv senaste matcherna är bra, konstaterar förbundskaptenen enligt Sportbladet. 

Det var i söndagens galiciska derby mellan Celta Vigo och Deporttivo La Coruña som olyckan var framme. John Guidetti tvingades utgå skadad och det var oklart om anfallaren skulle kunna spela VM-kvalmötet med Vitryssland.

Under måndagen kom sedermera beskedet att Guidetti tvingas lämna återbud till landslagssamlingen.

- Han har tyvärr en skada på inre sidoledbandet, en liten skada. Absolut inget allvarligt men tillräckligt för att han inte ska vara spelbar den här samlingen. Han blir säkert borta ett par veckor, normalt sätt tar det den tiden. Synd för John som varit i bra form och tråkigt för oss men inget vi kan göra något åt, säger Janne Andersson enligt Sportbladet.

I stället har förbundskaptenen valt att kalla in Isaac Kiese Thelin som ersättare, samme Thelin som nyligen bytte Bordeaux mot belgiska Anderlecht. Andersson medger dock att det fanns andra alternativ på anfallsposten.

- Armenteros har gjort det jättebra och Robin Söder är en annan forward som gjort det bra. Det fanns några att välja på men Isaac var med i senaste landskampen vi spelade mot Ungern och gjorde mål. Så vi kände att han låg närmast till den här gången.

© FotbollDirekt

Att Robin Söder nämns i det här fallet får ses som en skräll. Anfallaren, som slog igenom i allsvenskan som blott 17-åring 2008, lämnade IFK Göteborg för spel i danska Esbjerg 2014 och har sedan dess levt i en relativt anonym medial tillvaro. Janne Andersson har dock god koll på Söders framfart.

- Nio mål på de tolv senaste matcherna är bra. Vi har ju koll på de spelarna. Jag menar bara att det finns flera alternativ på forwards.

Den svenska anfallsuppsättningen mot Vitryssland på lördag består därmed av glödheta Marcus Berg (leder skytteligan i Grekland och avgjorde derbyt mot Olympiakos under söndagen), Ola Toivonen, Christoffer Nyman samt nyss nämnde Isaac Kiese Thelin.

20. maaliskuuta 2017 23:05:45 Categories: Logotyp för Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.