Aktiv Träning

Superfood: havregryn

Logotyp för Aktiv Träning Aktiv Träning 13/06/2019 12:30:00 Martin Kreutzer.

En tallrik havregrynsgröt till frukost ger dig en perfekt start på dagen. Havregryn innehåller massor av kolhydrater, vitaminer och nyttigt fett.

Därför är havregryn sunt © Tillhandahålls av Bonnier Publications A/SDärför är havregryn sunt

Havregryn

Havregrynsgröt med mjölk är en klassisk frukost för många. Den smakar bra och kostar inte speciellt mycket. De flesta vet också att havregrynsgröt är nyttigt. Men exakt hur nyttig den är kanske inte alla vet. Det finns nämligen inte många näringsämnen eller mineraler som grynen saknar.

Därför är det bra att äta havregryn

Havregryn är rika på kolhydrater som förser kroppen med värdefull energi. Havre innehåller också olika mineraler och vitaminer (t.ex. B- och E-vitaminer) som håller sjukdomarna borta och gör kroppen frisk och stark.

Dessutom innehåller havre protein som gör att man blir mätt. Slutligen är havregryn rika på nyttigt fett som gynnar både blodkärlen och cirkulationssystemet.

Om du äter 100 gram havregryn täcker du dessutom en tredjedel av ditt dagsbehov med fibrer. Fibrer hjälper bland annat till med matsmältningen och bidrar till att förebygga hjärt-kärl-sjukdomar.

Havregryn kaloriinnehåll

Även om det finns relativt mycket kalorier i havregryn, så behöver du inte oroa dig för äta en portion havregryn till frukost. Havregryn håller dig nämligen mätt länge.

En portion havregryn (ca 30 gram) innehåller 109 kalorier.

>> Få massor av tips om träning, motivation, tävlingar, recept och förslag på övningar direkt i din mail. Klicka här för att få vårt populära nyhetsbrev.

Havregryn är en sund och bra frukost

Havregrynsgröt tar inte heller lång tid att göra. Häll mjölk över, skär upp ett äpple och toppa med lite bär, kanel och russin. Det är verkligen superfood!

Recept med havregryn

Recept på havregrynsgröt med krossad råg, kanel och äpple: Klicka här!

Recept på hemgjord müsli på sju olika sätt: Klicka här!

Recept på kycklingbullar med valnötter: Klicka här!

Recept på limeskyr med blåbär och crumble: Klicka här!

13. kesäkuuta 2019 15:30:00 Categories: Aktiv Träning Le Figaro

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.