TT Nyhetsbyrån

Obehöriga tog sig in på Eurovision - utreds

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 17/05/2019 17:43:49 TT
Obehöriga tog sig in på Eurovision - utreds. © Foto: TTObehöriga tog sig in på Eurovision - utreds.

Trots utlovad hög säkerhet lyckades två obehöriga män ta sig in på skyddat området intill Eurovision Song Contest-arenan, uppger Aftonbladet.

Intrånget ska ha skett samtidigt som den andra semifinalen pågick under torsdagen. Männen passerade de yttre grindarna och tog sig sedan in i presscentret intill arenan genom en oövervakad nödutgång.

Enligt vittnen som Aftonbladet pratat med filmade männen presscentret med sina telefoner innan de gick in på en toalett i lokalen. Personer på plats tillkallade vakter som ska ha tagit ett kortare samtal med männen innan dessa försvann från området.

EBU (European Broadcasting Union) bekräftar i ett mejl till tidningen att de fått in ett larm.

"Ja, vi tog emot en rapport av det slaget och tog som alltid detta väldigt allvarligt. Vi har pratat med personerna som rapporterat det till oss och utreder saken noggrant. Vi tar säkerheten för alla som arbetar på och besöker områden som arenan väldigt allvarligt. Arrangören arbetar med lokala myndigheter och ett välrenommerat privat säkerhetsbolag. Säkerhetsnivån är i linje med lokal lagstiftning och de höga krav EBU har", skriver EBU till Aftonbladet.

Inför Eurovision Song Contest i Tel Aviv kom frågan om säkerhet upp och EBU vände sig direkt till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på grund av den då bristande finansieringen av säkerheten.

Sedan dess har både värdlandet Israel och EBU lovat att säkerheten är hög och att besökarnas, medarbetarnas och artisternas säkerhet och välbefinnande är en prioritet.

17. toukokuuta 2019 20:43:49 Categories: RTBF TT Nyhetsbyrån info - regions

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.