TT Nyhetsbyrån

Apple ger upp flaggskeppsplaner i Stockholm

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 4/05/2019 18:30:00 TT
Apple ger upp flaggskeppsplaner i Stockholm. © Foto: TTApple ger upp flaggskeppsplaner i Stockholm.

Apple har nu helt gett upp planerna på en svensk så kallad flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i Stockholm, rapporterar Fastighetsvärlden.

I ett mejl från Manuel Incerdi, fastighetschef på teknikjätten, till borgarråd Joakim Larsson (M) heter det enligt tidningen att Apple är besviket över att inte kunna genomföra sina planer. Stockholm stad får, enligt mejlet, gärna köpa tillbaka den tomt som Apple köpte 2015.

Det har staden dock hittills sagt nej till. Apple rapporteras ha betalat 129 miljoner för marken, som i dag bland annat inrymmer restaurangen TGI Friday's. Den prislappen sågs som hög, men Apple tros nu vilja ha ännu mer för att sälja.

Problemet för it-företaget är att man inte lyckats få ändring i reglerna om att det ska vara restaurang på platsen. Det har spekulerats i att Apple på pin kiv skulle låta tomten stå tom, men så långt tror inte staden att det ska gå.

- De betalar ju avgäld (hyra) för marken oavsett om de använder den eller inte, så det verkar ju inte så sannolikt, har Anna Näslund vid stadens exploateringskontor sagt till Mitt i Stockholm.

Apple har tills vidare bara tre affärer i Sverige, i Täby Centrum, Väla (Helsingborg) och Emporia (Malmö).

4. toukokuuta 2019 21:30:00 Categories: Public TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.