Nyheter24

2-åring nära att svälta ihjäl - föräldrarna riskerar fängelse

Logotyp för Nyheter24 Nyheter24 23/04/2019 23:30:00 Malou Wilson

På fredag ska föräldrarna till undernärda tvååringen som var nära på att svälta ihjäl, ställas inför rätta. Efter en paragraf 7-utredning har man nu kommit fram till att pappan inte lider av någon psykisk störning. Båda föräldrarna riskerar fängelse.

På Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg kunde en tvåårig flickas liv räddas tack vare akutinsatser. Flickan var riktigt illa undernärd att hennes liv svävade i fara, vilket var anledningen att personalen på sjukhuset kontaktade polisen.

Det visade sig att flickan var så kraftigt undernärd som följd av en "ofullständig vegansk kost". Hennes föräldrar åtalades för grovt vållande till kroppsskada. Nyheter24 har tidigare rapporterat om händelsen som du kan läsa mer om här.

Ställas inför rätta

Efter att ha givit sitt barn den otillräckliga kosten, så är det på fredag dags för föräldrarna att ställas inför rätta.

I ju med en så kallad paragraf 7-utredning har man nu kommit fram till att tvååringens pappa heller inte lider av någon psykisk sjukdom, rapporterar Göteborgs-Posten.

Vad innebär detta? Att båda föräldrarna riskerar att dömas till fängelse.

Hänvisar till magsjuka

Om barnet fått bestående men är ännu för tidigt att säga. Men en barnläkare har berättat i förhör att hen "aldrig upplevt någon som varit i så dåligt skick", skriver Aftonbladet.

Båda föräldrarna har hittills nekat till brott och har hela tiden hänvisat till magsjuka i familjen, som också skulle varit anledningen till att flickan fördes till sjukhus. Men enligt läkare så ska inte undernäringen berott på någon sjukdom.

24. huhtikuuta 2019 2:30:00 Categories: Nyheter24 Public

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.