Hockeysverige

UPPGIFTER: Ryssland får drömförstärkningar till VM

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/04/2019 17:51:36 Robin Olausson
UPPGIFTER: Ryssland får drömförstärkningar till VM © HockeysverigeUPPGIFTER: Ryssland får drömförstärkningar till VM

Flera NHL-spelare har tackat ja till VM-spel för Tre Kronor. Nu ser dock grupprivalen Ryssland ut att få loss båda superstjärnorna Jevgenij Malkin och Nikita Kutjerov. 

- Han kommer troligtvis att acceptera inbjudan, säger Malkins agent Gennadij Usjakov till ryska nyhetsbyrån Tass.

Ryssland har redan fått loss spelare som Artiom Anisimov och Ilja Kovaltjuk till VM. Nu står det dock klart att stornationen kan få förstärkning av två av NHL:s största stjärnor.

Både Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning åkte ut ur Stanley Cup-slutspelet i natt efter att ha förlorat med 4-0 i matcher. En stor besvikelse såklart för båda lagen. Det finns dock flera ryska storstjärnor i lagen som nu kan komma att spela VM för Ryssland.

Enligt den ryska nyhetsbyrån Tass ska Tampa Bays stjärntrio Andrej Vasiljevskij, Mikhail Sergatjev och Nikita Kutjerov ha fått en inbjudan av det ryska landslaget tillsammans med Pittsburghs Jevgenij Malkin.

KUTJEROV OCH MALKIN UPPGES KLARA FÖR VM

Det är ännu oklart om Vasiljevskij och Sergatjev följer med till VM men enligt uppgifterna ska både Kutjerov och Malkin redan ha tackat ja tilll VM-spel för Ryssland.

- Han kommer troligtvis att acceptera inbjudan, säger Malkins agent Gennadij Usjakov till ryska nyhetsbyrån Tass.

Nikita Kutjerov vann hela NHL:s poängliga i överlägsen stil med 128 poäng, tolv poäng före tvåan Connor McDavid. Hans otroliga poängnotering var bäst av alla ryssar i NHL:s historia och den högsta noteringen sedan Mario Lemieux och Jaromir Jágr gjorde 161 respektive 149 poäng.

Jevgenij Malkin stod för en bra säsong trots att han missade 14 matcher på grund av skada. Han stod för 72 poäng på 68 matcher, förra säsongen gjorde 32-åringen 98 poäng på 78 matcher.

Senast Ryssland vann VM var 2014, då Malkin var en av superstjärnorna som ledde nationen till guld. Han var även med när Ryssland vann VM-guld 2012. Kutjerov har däremot bara en bronsmedalj i VM-sammanhang.

Förra året slutade i ett fiasko för Ryssland då man blev utslaget redan i kvartsfinalen av Kanada. Om de utslagna stjärnorna blir klara för VM-spel så kommer Ryssland bli den klara guldfavoriten.

Tre Kronor spelar i samma grupp som Ryssland och de båda nationerna möts i den sista gruppspelsmatchen som spelas den 21 maj.

Mer från Microsoft News: Känner du igen sporthjältarna från förr?

17. huhtikuuta 2019 20:51:36 Categories: Hockeysverige Wonderwall

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.