Metro

Band lamm med elkabel: "Det var en kul grej"

Logotyp för Metro Metro 27/02/2019 13:32:55 Anton Gustafsson
Lammet måde under omständigheterna bra när det kom tillbaka till gården. © TTLammet måde under omständigheterna bra när det kom tillbaka till gården.

Ett lamm stals från en gård i Örebro och bands med en elkabel runt halsen. Nu döms tre män till böter och villkorlig dom.

Tidigt på morgonen den 18 maj 2018 larmades polisen till en fårhage utanför Örebro. Det visade sig att någon hade vält staketet och tagit med sig ett lamm från hagen, det var Nerikes Allehanda först att rapportera om. 

Enligt ett vittne tog de tre männen med sig ett lam och lade det i bakluckan på sin bil. Polisen stoppade bilen en stund senare och hittade lammet i bakluckan. Runt lammets hals hade de bundit en elkabel, men lammet var vid liv och kunde återlämnas till gården.

Misstänkt: En kul grej

Nu har Örebro tingsrätt dömt tre män i 20-årsåldern. En av männen har beskrivit händelsen som en "impulsgrej" under rättegången. I polisförhör beskrev han det som en "kul grej".

Tingsrätten anser att de tre männen lämnat betydligt mer detaljerade uppgifter till polisen än till tingsrätten där de i huvudsak uppgett att de inte minns händelsen. Domstolen anser i stället att vittnets berättelse ska ligga till grund för bedömningen av åtalet. Enligt vittnets uppgifter är det bevisat att de tre männen olovligen tagit lammet, det skriver Nerikes Allehanda. 

Männen döms nu till villkorlig dom och dagsböter. En fjärde man som körde bilen blev frikänd.

LÄS MER: Kvinna attackerade man på Ikea - med gräddbullar

Mer från Microsoft News: Fet råtta i nöd - då rycker räddningstjänsten ut

Mer från Microsoft News: Chockerande attacker som inträffat i djurparker 

27. helmikuuta 2019 15:32:55 Categories: Le Figaro Metro

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.