TT Nyhetsbyrån

Färre svenskar köper hus i Spanien

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 18/02/2019 21:48:08 TT
Färre svenskar köper hus i Spanien. © Foto: TTFärre svenskar köper hus i Spanien.

Kyla och mörker får många att drömma om varmare breddgrader. Samtidigt minskade svenskars bostadsköp i Spanien under slutet av året, jämfört med året innan.

Totalt registrerades 764 svenska bostadsköp i Spanien under fjärde kvartalet, 30 procent färre än under motsvarande period året innan, enligt färska siffror från den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores. Kvartalssiffran är den lägsta sedan fjärde kvartalet 2015.

Enligt Daniel Nilsson, vd för Fastighetsbyrån Utland är det många faktorer som samverkar. Bland annat den svaga svenska kronan samt att det finns en ovisshet kring den svenska bostadsmarknaden, där sådant som nya amorteringskrav spelar in.

- Sen har vi haft en prisuppgång här i Spanien under flera år. Parat med en svag svensk krona ökar priserna snabbare för svenskar än för andra, säger Daniel Nilsson.

Och när man inte vet vad ens första boende är värt, då kanske man avvaktar med en investering i ett andrahandsboende, tror han.

- Jag tror att vi kommer ha en period nu där man inte vet vart kronan och den svenska bostadsmarknaden tar vägen. Man har pausat Spaniendrömmarna lite, säger Daniel Nilsson.

Samtidigt konstaterar han att det fortfarande är många svenskar som köper bostäder i Spanien.

- Men tillväxttakten har stannat av, säger han.

Mer från Microsoft News: Lista över världens säkraste flygbolag

18. helmikuuta 2019 23:48:08 Categories: Ilta Sanoma Ilta Sanoma - Ulkomaat Ilta Sanoma - Uutiset TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.