Hockeysverige

Ottawa har bestämt sig - planerar att trejda storstjärnan

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/02/2019 18:43:28 Måns Karlsson
Ottawa har bestämt sig - planerar att trejda storstjärnan © HockeysverigeOttawa har bestämt sig - planerar att trejda storstjärnan

Artemij Panarin får sällskap av en annan superstjärna på trejdmarknaden. Darren Dreger uppger att Ottawa bestämt sig för att trejda Matt Duchene.

Ottawa Senators valde att byta bort Erik Karlsson under hösten och ser nu ut att trejda en till superstjärna med utgående kontrakt. Enligt TSN:s insider Darren Dreger har Senators bestämt sig för att göra sig av med Matt Duchene innan deadline den 25 februari. Det uppger Dreger på twitter.

Dreger har tidigare skrivit att Duchene vill ha ett åttaårskontrakt värt mellan 65 och 75 miljoner dollar. Det skulle alltså ge en lönetaksträff på mellan drygt åtta och drygt nio miljoner dollar. En ökning jämfört med de sex miljoner dollar han har per år nu. Dessutom skulle ett nytt åttaårskontrakt gälla till sommaren 2027, då Matt Duchene är 36 år.

DE HAR VISAT INTRESSE

Eftersom Ottawa dessutom ska förlänga med lagets stora ledargestalt, Mark Stone, ser man nu alltså ut att släppa Matt Duchene.

Kanadensaren gör sitt livs säsong och står på 56 poäng på 49 matcher. Ottawa kan med andra ord räkna med att få något saftigt i utbyte för centerstjärnans tjänster.

Enligt Pierre LeBrun har både Columbus och Nashville anmält intresse för Duchene.

17. helmikuuta 2019 20:43:28 Categories: Hockeysverige MarketWatch

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.