Hockeysverige

Har hittat formen - efter tunga säsongen

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/02/2019 9:32:34 Måns Karlsson
Har hittat formen - efter tunga säsongen © HockeysverigeHar hittat formen - efter tunga säsongen

Oscar Lindbergs säsong har nog inte gått som han hade hoppats. Men efter att ha nätat mot Nashville i natt har svensken nu gjort mål i två raka matcher.

- Vi sa att vi ville gå ut och spela en stark, fysisk match, säger han efter 5-1-vinsten.

På de första 30 matcherna under säsongen sköt han två mål. På de senaste två matcherna har han skjutit två mål. Efter en minst sagt seg säsong ser Oscar Lindberg ut att ha hittat något som kan beskrivas som en målform.

Den tidigare Skellefteåstjärnan slog till i Vegas möte med Nashville i natt. Målet kom vid ställningen 3-1 med drygt sex minuter kvar, och blev det mål som definitivt drog ned Nashvilles rullgardin i matchen. Faktum är att Oscar Lindberg inte bara gjort två mål på sina två senaste matcher, utan även tre på sina senaste sju.

FÖRBI FJOLÅRETS SKÖRD

Men säsongen som helhet har knappast gått som Lindberg tänkt. Han har inte varit helt given i Vegas lag utan har fått nöja sig med att spela 32 matcher under säsongen. Trots det är han förbi fjolårets poängskörd. Då blev det elva på 63 matcher. Nu har han tolv på 32. Förra säsongen blev det dock nio mål.

Vegas vann till sist med 5-1 och bröt en fem matcher lång förlustsvit på hemmaplan. Svenske Lindberg fick hjälp i målskyttet av Max Pacioretty, Brandon Pirri och Shea Theodore. Pacioretty satte två av målen.

- Vi sa att vi ville gå ut och spela en stark, fysisk match. Vi gjorde ett bra jobb med det, säger Lindberg.

Kevin Fiala gjorde Nashvilles enda.

17. helmikuuta 2019 11:32:34 Categories: AFP Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.