Auto motor & sport

Engineering Explained testar Tesla Model 3 Performance på snö och is

Logotyp för Auto motor & sport Auto motor & sport 12/02/2019 9:46:00 Pär Brandt
En decimeter snö är inga problem för Tesla Model 3. © auto motor & sportEn decimeter snö är inga problem för Tesla Model 3.

Med bra vinterdäck är Model 3 Performance en förvånansvärt kapabel vinterbil, något som Jason Fenske upptäcker under sitt test. Roligast är bilen med "Track Mode".

Jason Fenske på YouTube-kanalen Engineering Explained testar sin Tesla Model 3 Performance på snö och is. Det blir en förvånansvärt positiv upplevelse - liknande den som chefredaktör Alrik Söderlind upplevde i förra veckan.

Temperaturen är strax under nollan (celsius) med gott om snö och is på vägarna. Däcken är viktigast, för 20-tumsfälgar (även om det finns 18 och 19 tum också) rekommenderar Tesla Pirelli Winter Sottozero II i dimensionen 235/35R20 för Model 3 Performance.

Jason Fenske tyckte att Teslas erbjudande lät lite väl i överkant så han surfade runt och hittade 20-tums specialdäck framtagna för kunder i Kanada med Porsche Cayman GT4. Michelin Pilot Alpin 4 har samma dimension, 235/20R20, och även samma loadindex.

I filmen förklarar Jason Fenske fördelarna med två oberoende elmotorer på fram- och bakaxeln och hur de fördelar kraften efter grepp och behov - samtidigt som de förhindrar understyrning och överstyrning. Jason berömmer också återvinningen av bromsenergi, som sker mjukt och stabilt även på isiga vägar.

I slutet av YouTube-klippet testar Jason Fenske läget Track Mode, som tillåter en hel del överstyrning. Men även på snö fungerar Track Mode överraskande bra och stöttar föraren, vilket Jason är imponerad över.

 
© Tillhandahålls av Egmont Publishing Digital AB

Michelin Pilot Alpin 4 har samma dimension, 235/20R20, och även samma loadindex som de Pirelli-däck som Tesla rekommenderar till Model 3 Performance.

12. helmikuuta 2019 11:46:00 Categories: Auto motor & sport Entertainment Weekly

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.