Metro

Förslaget: Skicka avhoppade kriminella till Danmark

Logotyp för Metro Metro 11/02/2019 11:27:49 Valerie Kaspersen
Polisen och Malmö stad vill se över möjligheten att kunna skicka svenska avhoppade kriminella till lärlingsutbildningarna i Danmark. © TT/ UnsplashPolisen och Malmö stad vill se över möjligheten att kunna skicka svenska avhoppade kriminella till lärlingsutbildningarna i Danmark.

Polisen i Malmö undersöker möjligheten att skicka avhoppade kriminella på lärlingsutbildning i Danmark.

Utbildningscentret träningsskolans arbetsmarknadsutbildningar (TAMU) ligger utanför Köpenhamn i Danmark. Polisen i Malmö, men även flera andra myndigheter besökte utbildningscentret för att utforska möjligheterna som finns för avhoppade kriminella, rapporterar P4

LÄS MER: Försvarsmakten: Kvinnor bättre än män i värnpliktstester

På utbildningscentret TAMU finns lärlingsutbildningar inom exempelvis metall, bygg och restaurang och riktar sig till de som har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, exempelvis avhoppade gängkriminella. Klarar de utbildningen har de jobbgaranti.

- Det här är ett erbjudande vi inte riktigt har i Sverige. Det är ju underkänt på sätt och vis, säger Tobias Eriksson som jobbar med avhopparverksamhet inom Malmö stad till P4.

LÄS MER: Hyresbolag förbjuder "kamphundar"

Polisen och Malmö stad vill se över möjligheten att kunna skicka svenska avhoppade kriminella till lärlingsutbildningarna i Danmark.

- Jag har varit här tidigare för att undersöka möjligheterna att utveckla det här i Sverige, men det går inte för vi har inte ett lärlingssystem. Nu är jag här för att undersöka möjligheterna att kanske skicka svenska avhoppare hit, säger Susanne Gosenius som jobbar med avhopparverksamhet på Malmöpolisen till P4.

11. helmikuuta 2019 13:27:49 Categories: Ilta Sanoma Ilta Sanoma - Ulkomaat Ilta Sanoma - Uutiset Metro

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.