Newsner

Simhallens nya krav - ska granska alla badgäster med UV-lampa innan de får bada

Logotyp för Newsner Newsner 29/11/2018 9:57:20 Newsner

Nu har man infört en ny metod för att få bukt med bakterier i simhallen.

Innan besökarna tar ett dopp måste de passera ett UV-test i Korsör simhall.

-Vi har behövt stänga poolen på grund av att det varit så mycket bakterier i vattnet, då människor inte tvättat sig ordentligt, säger Ronni Børgesen, chef på Korsörs simhall till Aftonbladet.

Det är Korsör simhall i den danska kommunen Slagelse som har infört den nya metoden för att få ordning på spridningen av bakterier i poolen, det rapporterar danska TV 2.

UV-lampor har satts upp mellan omklädningsrummen och simhallen för att kontrollera att badgästerna tvättat sig ordentligt innan de hoppar i vattnet.

Simhallen har infört den nya metoden efter att de behövt stänga poolen på grund av att besökarna inte tvättat sig ordentligt, vilket lett till att vattnet haft för mycket bakterier.

simhall © Tillhandahålls av Nyheter 365 ABsimhall

Simhallen hoppas nu att den nya UV-belysningen ska hjälpa till att lägga större fokus på renligheten, vilket i sin tur ska leda till mindre bakterier och klor i vattnet.

UV-lamporna kommer att finnas på plats under 2019, men Ronni Børgesen förklarar att målet inte är att sätta dit någon för "tvättfusk".

- Det är tveksamt om människor kan se bakterier på kroppen i ljuset. Men vi provar det här för att lägga fokus på renlighet så att människor stannar upp och tänker "okej, är jag ren nog?" Och så att de tänker över det framöver, säger Børgesen till TV 2.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet.

SMHI VARNAR: Se upp för plötslig ishalka på flera håll i landet

Jan Björklunds besked: Vi är nu beredda släppa fram Löfven som statsminister - om...

Nya bilden på prinsessan Märtha Louise får fansen att jubla - när jag ser den förstår jag varför

Simhallens nya krav - ska granska alla badgäster med UV-lampa innan de får bada © Provided by Nyheter 365 ABSimhallens nya krav - ska granska alla badgäster med UV-lampa innan de får bada

29. marraskuuta 2018 11:57:20 Categories: Newsner Omnisport

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.