TT Nyhetsbyrån

Fågelsång natten lång

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 24/02/2021 06:00:00 TT Nyhetsbyrån
En och annan storspov tros medverka i Sveriges Radio natten mot lördag 29 maj. Pressbild. © Thomas ÖbergEn och annan storspov tros medverka i Sveriges Radio natten mot lördag 29 maj. Pressbild.

I fjol direktsände Sveriges Radios "Naturmorgon" hela natten i början av maj. 400 000 lyssnare uppges ha tagit del av programmet den aktuella kvällen och natten. I år har redaktionen valt att sända sin "Fågelsångsnatt" natten mot lördagen 29 maj för att få med även landets nordliga delar. I slutet av maj har fågelsången vaknat till liv också i fjällen plus att sena flyttfåglar som näktergal och andra nattsångare har hunnit fram till svenska breddgrader, förklarar programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall i ett pressmeddelande.

Sändningen utgår från en småländsk ekhage i Osaby strax söder om Växjö men omfattar också fågelsång även från Abisko, Hjälstaviken sydväst om Uppsala samt från en strandäng på sydöstra Öland.

Ett antal fågelexperter medverkar under natten men under långa tider sänder programmet endast den oavbrutna fågelsången.

24. helmikuuta 2021 8:00:00 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.