Metro

Guldkedja slets av från 70-åring - misstänkt rånarliga gripen

Logotyp för Metro Metro 12/07/2018 19:00:00 Gustaf Larsson
Flera personer har anhållits misstänkta för att ha ryckt en guldkedja från en äldre man. © IBLFlera personer har anhållits misstänkta för att ha ryckt en guldkedja från en äldre man.

Fyra personer har anhållits misstänka för att ha slitit av en halskedja i guld från en man i 70-årsåldern. Flera liknande brott har inträffat i området, och nu utreder polisen om ligan kan ligga bakom även de stölderna.

Fyra personer har anhållits i Göteborg misstänkta för grov stöld, efter att ryckt av en halskedja i guld från en man i 70-årsåldern. Polisen utreder nu om ligan har koppling till liknande händelser.

- Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén i ett pressmeddelande.

LÄS MER: 16-åring pistoltvingade flicka och hotade åklagare - det här döms han till

"Undvik halsband på stan"

Polisen har tidigare i veckan gått ut och varnat för att människor ska undvika att ha bära halsband på stan.

- Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

LÄS MER: Polisnäsor fångade knarkdoft - ledde till skolbarns stulna datorer

Tack vare övervakningskameror kunde tre tonåringar och en man i 20-årsåldern gripas och senare anhållas. En femte person som var minderårig var tidigare efterlyst och omhändertogs av annan myndighet.

12. heinäkuuta 2018 22:00:00 Categories: Metro

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.