Newsner

Farmor fryser till is när icke-verbal flicka skriker och pekar - då blir hon familjens hjälte

Logotyp för Newsner Newsner 12/07/2018 18:00:00 Newsner

En födelsedagsfest slutade nästan i tragedi när en 18 månader gammal bebis nästan drunknade till döds. Men födelsedagen blev i stället en dag att minnas när Lexie, 9 år, och har cerebral pares, blev en riktig hjälte.

"Jag kramade henne, jag grät och jag tackar henne fortfarande varje dag", säger Lexies mamma.

I den kanadensiska provinsen Nova Scotia förberedde en familj födelsedagsfirandet av sin 9-åriga dotter Lexie. Men Lexie, som har cerebral pares, visste inte att dagen skulle vara en dag som hennes familj aldrig glömmer.

Lexies mamma var på övervåningen. Lexie och hennes lillebror, som tog en tupplur, var i vardagsrummet. Och deras farmor var i köket och förberedde inför kalaset. Trots att farmor höll ett öga på ungarna var olyckan framme.

På något sätt lyckades den 18 månader gamla bebisen smyga ut på gården - och falla ner i familjens pool.

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB

Hör plötsligt ett skrik

Lexie, som använder rullstol, såg allting - och varnade hennes mamma och mormor genom att skrika så högt hon bara kunde samtidigt som han gick mot poolen.

"Från ingenstans, jag är på övervåningen och hör henne skrika som en galning. Vi har aldrig hört henne skrika så", säger Lexies mamma Kelly Jackson till CTV News.

"Kramade henne och grät"

Kelly Jackson och hennes mamma räddade pojken som, efter att ha hostat upp vatten och kontrollerats på sjukhuset, visade sig må bra och klarat sig helt utan skador. Kanske blev det inte den födelsedag som Lexie hade räknat med, men hon gav familjen en oförglömlig gåva.

"Jag kramade henne, jag grät och jag tackar henne fortfarande varje dag. Eftersom, helt ärligt, i en sådan situation kan två sekunder vara helt avgörande", säger Lexies mamma.

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB

Hyllades som en hjälte

Lexie hyllades som en hjälte av hennes familj, men också av lokalbefolkningen i Nova Scotia. När nyheten om hjältedådet kom ut i lokalpressen uppmärksammades hon stort av polisen med medalj.

Dessutom kommer Lexie att hedras med en ceremoni i stadshuset. I klippet här nedanför kan ni höra familjen berätta om händelsen som kunde slutat så illa, men slutade lyckligt tack vare Lexie.

Dela den här historien för att hylla Lexie och hennes hjältedåd - och påminna alla om att hålla ett öga på sina barn i sommar när de är nära vatten!

Mamman: "Därför delar jag min dotters sista ögonblick på Facebook"

Mamma säljer döde sonens säng på loppis: Dagar senare återvänder köparen och ber henne titta i bakluckan

Svenska polisen ryter ifrån: Så ska du göra för att slippa rattfyllerister på våra gator!

Farmor fryser till is när icke-verbal flicka skriker och pekar - då blir hon familjens hjälte © Provided by Nyheter 365 ABFarmor fryser till is när icke-verbal flicka skriker och pekar - då blir hon familjens hjälte

12. heinäkuuta 2018 21:00:00 Categories: Newsner

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.