Metro

Fånge "behövde kissa" - rymde in i skogen

Logotyp för Metro Metro 12/07/2018 17:00:00 David Peterson

Mannen som enligt polisen är i 25-årsåldern ska ha sagt att han ville att fångtransporten skulle stanna så han kunde kissa, enligt uppgift till Metro.

Under pausen sprang mannen i skogen utan att personal lyckades komma ifatt honom. Polisen larmades om att mannen försvunnit vid klockan 11.37 och var på plats drygt tio minuter senare. Det ska inte ha förekommit någon typ av våld i samband med rymningen, enligt polisen.

LÄS MER: Misstänkte kidnapparen rymde från sjukhus - nu vädjar polisen om

Kriminalvården skulle transportera 25-åringen mellan Göteborg och Sala men strax utanför Laxå i Örebro län försvann mannen in i skogen. Mannen var barfota och hade handfängsel på sig vid rymningen. Han ska ha varit iklädd Kriminalvårdens kläder med en grå t-shirt och avklippt byxor. Han är cirka 175 centimeter lång och har mörkt lockigt hår, enligt polisen.

Ett stort antal poliser med hundar söker nu efter mannen och en helikopter spanar från luften. Polisen vädjar på sin hemsida till allmänheten att höra av sig till polisen om de ser mannen. Polisen har inte fått någon information om att mannen skulle vara farlig för allmänheten.

- Men han har rymt från en kriminalvårdstransport. Självklart kan han vara mer eller mindre desperat, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Uppgiften om att mannen ville stanna för att kissa kan Kriminalvården inte bekräfta i nuläget.

- Nej, det är ingeting som jag vet något om, säger Emilie Wallsten, pressekreterare vid Kriminalvården.

Men Claes Nöjd, tillförordnad chef för nationella transportenheten, bekräftar i ett pressmeddelande att bilen stod stilla vid rymningen.

- Varför bilen hade stannat är fortfarande okänt för oss, säger han.

LÄS MER: Rymde barfota från tingsrätten - greps

12. heinäkuuta 2018 20:00:00 Categories: Metro

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.