Newsner

Bröllopsfotograf stoppade barnäktenskap - blev förbannad och misshandlade brudgummen

Logotyp för Newsner Newsner 12/07/2018 15:58:32 Newsner
Bröllopsfotograf stoppade barnäktenskap - blev förbannad och misshandlade brudgummen © Provided by Nyheter 365 ABBröllopsfotograf stoppade barnäktenskap - blev förbannad och misshandlade brudgummen

Det här är Onur Albayrak. Han arbetar som bröllopsfotograf och tar väldigt vackra bilder på nygifta och förälskade par i sitt hemland, Turkiet.

Men när han fick ett uppdrag i onsdags och åkte till Malatya i östra Turkiet, då sade han ifrån - när han insåg att bruden var ett barn, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Kafamda deli sorular.

Vid altaret förklarade en chockad Onur att han inte kunde fotografera ett barn i brudkläder. Han ska även ha försökt stoppa vigseln.

"Jag såg bruden för första gången vid bröllopet. Hon är ett barn, och jag kunde känna hennes rädsla, för hon skakade", skriver Onur Albayrak på Facebook.

Sedan försökte han lämna bröllopet - men blev stoppad av brudgummen. Då uppstod en tumultartad situation och Onur bröt näsan på brudgummen.

"Jag önskar att det aldrig hade hänt, men det gjorde det. Och om du frågar mig om jag skulle göra samma sak igen skulle jag säga ja. Barnbrudar är offer för barnmisshandel och inget på hela jorden kan få mig att fotografera ett barn i en bröllopsklänning", skriver Onur Albayrak i sitt inlägg på Facebook.

I Turkiet är det åldersgräns 18 år för att få gifta sig, men trots det förekommer alltså barnäktenskap. Män som gifter sig med minderåriga riskerar fängelse. Samtidigt är Turkiet det land i Europa där flest barn blir bortgifta, enligt Reuters. Yasmeen Hassan som företräder gruppen Equality Now och som arbetar med att belysa frågan beskriver bröllopsfotografens agerande som "episk".

- Han borde hyllas som en hjälte, vi behöver fler människor som honom, säger Hassan till Thomson Reuters Foundation.

Han hoppas nu att brudgummen ställs inför rätta.

Man lämnade sin hund i varm bil i 6 timmar - togs av polisen

Böndernas nya mardröm - åkrarna kan förvandlas till eldhav i torkan

14-årige Adul agerade tolk mellan vännerna och dykarna i grottan - nu hyllas han som en hjälte

12. heinäkuuta 2018 18:58:32 Categories: Newsner

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.