Sportbibeln

Klart: Han får nu lämna Frölunda - trots poängsuccén: "Det var inget enkelt beslut"

Logotyp för Sportbibeln Sportbibeln 17/05/2018 18:32:10 Sportbibeln
Klart: Han får nu lämna Frölunda - trots poängsuccén: © FOTO: BildbyrånKlart: Han får nu lämna Frölunda - trots poängsuccén: "Det var inget enkelt beslut"

Trots att han nästan dubblade sin poängskörd - så räcker det inte.

NHL-meriterade Matt Donovan tvingas lämna Frölunda.

- Det var inget enkelt beslut, säger sportchefen Fredrik Sjöström i Frölundapodden.

Frölunda vill bygga om defensiven efter det tidiga uttåget i kvartsfinalen i våras. Nu ska backuppsättningen förändras och förstärkas.

Klubben har redan gjort klart med tre nya backar i Viktor Ekbom, från Örebro, Gustav Lindström, från Almtuna, och allra senast Chay Genoway, från Lada Togliatti.

NHL-meriterade får lämna

En som inte tillhör nästa säsongs backuppsättning och nu tvingas lämna klubben är Matt Donovan. Den NHL-meriterade backen satt på ett utgående kontrakt och har nu fått beskedet att hans tid i klubben är över efter två säsonger i Göteborg.

- Jag har tagit ett snack med honom och hans representant och vi har meddelat Matt att det inte blir någon fortsättning till kommande säsong, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöströmi Frölundapodden.

Detta trots att Donovan höjde sig under sin andra säsong och så gott som dubblade poängskörden från 15 till 27 poäng. Men den fina utvecklingen räcker ändå inte för att övertyga Frölunda om nytt kontrakt.

- Den var inget enkelt beslut för vi gillar Matt och han har varit bra de här två åren han har varit här, säger Sjöström i podden.

Kan ändå göra comeback

Avskedet i sommar behöver ändå inte vara slutet för 28-åringen i klubben, då Frölundas sportchef även öppnar för en comeback om några år.

- Jag kommer att hålla en dialog med honom fortsatt. Man ska väl aldrig säga aldrig för vi har haft ganska många spelare som har varit ute och vänt i något år eller två - och sedan kommit tillbaka. Vi gillar Matt, men nu var vi tvungna att välja en väg och vi valde en annan väg den här gången. Men jag ser det inte som en omöjlighet att han skulle dyka upp igen i ett framtida Frölunda, säger Sjöström till Frölundapodden.

Totalt blev det 42 poäng på 102 SHL-matcher för Donovan.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER:Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Puddings fräcka utspel efter jättemärkliga bilderna från hockey-VM: "Om man inte orkar gå."

Stjärnan tränar med SHL-klubben - öppnar för att återvända: "Alltid intressant"

Puddings fräcka utspel efter jättemärkliga bilderna från hockey-VM: "Om man inte orkar gå..."

Kända svenska hockeyprofilen begärs häktad: "Ett brott under flera månaders tid"

17. toukokuuta 2018 21:32:10 Categories: Sportbibeln

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.