TT Nyhetsbyrån

Expert: Löfven fokuserade på allvaret och faran

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 22/11/2020 19:35:45 TT Nyhetsbyrån
Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Arkivbild. © Adam Ihse/TTJonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Arkivbild.

Statsminister Stefan Löfven (S) ville samla folket i kampen mot coronaviruset genom sitt tal till nationen - men nämnde inget om kommande vaccin för att inte riskera att medborgarna slappnar av.

Den slutsatsen drar statsvetaren Jonas Hinnfors.

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, lade särskilt märkte till hur statsministern vid flera tillfällen talade om ett "vi" i bemärkelsen att vi ska ta oss igenom pandemin tillsammans.

- Talet liknade det som han höll i våras där han framträdde som statsmannen, den samlade gestalten, i motsats till politikern. Han nämnde inte regeringen, Socialdemokraterna eller andra partier, säger Hinnfors och fortsätter:

- Samtidigt är det klart att bakom det vi:et ligger naturligtvis en statsminister som leder en regering.

Hinnfors reagerade på att statsministern inte nämnde de positiva nyheter som kommit på sistone, bland annat om kommande covidvaccin och att R-talet sjunker i Sverige.

- Det finns inga sådana antydningar om att någonting är på väg att bli bättre som skulle kunna få människor att slappna av, säger Hinnfors.

- Han fokuserade på allvaret, faran och vi:et, säger Hinnfors.

22. marraskuuta 2020 21:35:45 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.