Newsner

Siamesiska tvillingarna genomgår omtalad operation 2006. 10 år senare har de växt upp och ser ut så här

Logotyp för Newsner Newsner 17/04/2018 11:24:57 Newsner

Kalendern visade år 2006 när två speciella flickor välkomnades till världen av två överlyckliga föräldrar. Tvillingarna Isabelle och Abby spenderade sina första sex månader i livet tillsammans på sjukhus. Samtidigt var de aldrig heller särskilt långt från varandra - inte bara med tanke på att de var tvillingar och hade ett starkt band därigenom.

När pappa Jesse och mamma Amy Carlsen välkomnade sina döttrar till världen visste de att de skulle födas sammanvuxna. Enäggstvillingarna satt ihop från bröstet ned till magen. Deras tillstånd var förstås ytterst ovanligt, och de skrev genast medicinsk historia i den amerikanska staden Minnesota där läkarna försökte hitta ett sätt att separera de två åt. Detta blev väldigt omskrivet i media på den här tiden och föräldrarna fick berätta mycket om hur detta påverkade familjen i flera intervjuer.

Isabelles hjärta var djupt inbäddat i Abbys bröst och flickorna delade även flera andra organ. Föräldrarna var tvungna att ta tufft och svårt beslut: Skulle de låta läkarna göra ett kirurgiskt ingrepp för att försöka separera flickorna?

Efter drygt ett halvår bestämde sig föräldrarna i samråd med läkarna att de skulle försöka med en operation.

Detta skulle ske på den ansedda kliniken Mayo Clinic. Det krävdes en 12 timmars lång operation, med 17 kirurger inblandade, för att separera tjejerna.

Som tur var gick allting bra trots den mycket komplicerade operationen. Väntan var förstås oerhört nervös och lång för familjen, men tillslut var tvillingflickorna redo att få komma hem. Detta skedde bara 2 veckor efter svåra operationen.

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB

Mirakel - det var ordet som läkarna använde för att beskriva det.

Det har nu gått 12 år sedan den mycket omtalade operationen och i dag har Isabelle och Abby inga minnen av att de föddes sammanväxta. De är förstås två olika individer, men för alla runtomkring är det fortfarande uppenbart: Särskilt för de som hör tjejerna prata. De är helt oskiljaktiga!

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB

När det hade gått tio år sedan operationen gav de en intervju i tv.

De har nu börjat i fjärde klass och bor med sin familj i Mandan, North Dakota. Samtidigt som de brukar klä sig i olika stilar och har lite olika intressen. De är två unika individer som tycker om olika saker, och det är som Abby säger:

- Varje natt tittar vi oss i spegeln i rummet och säger till varandra: hur kan folk blanda ihop oss?

Jag tycker det är underbart att se dessa mirakeltvillingar må så här bra, ett decennium år senare. Det är inte bara det att de två överlevde svåra operationen - utan det är förstås underbart att se hur bra de mår nu. Båda är glada och duktiga i skolan.

Dela gärna vidare  om du vill önska Abby och Isabelle lycka till i framtiden!

Skandalen på Försäkringskassan bekräftas av fler anställda: "Fler avslag ger högre lön"

Tjuvarna stal pojkens majblommepengar: "Fräckt att ge sig på en ung kille"

Prins Harry och Meghan Markle planerar hyllning till Diana - med speciell detalj på bröllopet

Siamesiska tvillingarna genomgår omtalad operation 2006. 10 år senare har de växt upp och ser ut så här © Provided by Nyheter 365 ABSiamesiska tvillingarna genomgår omtalad operation 2006. 10 år senare har de växt upp och ser ut så här

17. huhtikuuta 2018 14:24:57 Categories: Newsner

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.