Nyheter24

Åkesson: Största skillnaden mellan SD och Alternativ för Sverige

Logotyp för Nyheter24 Nyheter24 17/04/2018 11:26:34 Karl Anders Lindahl
Spela upp video igen

Under våren har det nystartade partiet Alternativ för Sverige dykt upp som en utmanare till Sverigedemokraterna. 

AfS leds av SD:s före detta ungdomsledare Gustav Kasselstrand, och partiet har redan lyckats få tre riksdagsledamöter att gå över från Sverigedemokraterna till just Alternativ för Sverige. Bland annat har veteranen Mikael Jansson, som var Sverigedemokraternas partiledare 1995-2005, gått över till det nya partiet.

Men hur ser egentligen Sverigedemokraterna på AfS? 

Jimmie Åkesson och Gustav Kasselstrand © TTJimmie Åkesson och Gustav Kasselstrand

Nu avslöjar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han faktiskt ser Alternativ för Sverige som ett hot mot SD:s framgångar. 

Åkesson menar att det vore dåligt om Alternativ för Sverige blev att för starka, då det skulle kunna leda till att SD inte får tillräckligt med röster för att kunna stoppa de rödgröna från att regera vidare. 

- Det finns en potentiell negativ effekt. Skulle Alternativ för Sverige och Medborgerlig Samling skrapa ihop varsin procent skulle det kunna avgöra till Stefan Löfvens fördel, och det skulle innebära att han skulle kunna regera i fyra år till. Det är jättedåligt, sa Jimmie Åkesson i Ekots lördagsintervju i helgen.

Åkesson säger också att Alternativ för Sverige består "mer eller mindre hundra procent" av folk som Sverigedemokraterna inte vill ha i sitt eget parti, och att det finns en väldigt stor skillnad mellan partierna. 

- Det finns en skillnad i synen på svenskheten. Vi är för en öppen svenskhet, det är inte Alternativ för Sverige. De tycker inte man kan bli svensk om man är född i ett annat land. Det är den viktigaste skillnaden i synen på nationen, sa Åkesson i lördagsintervjun

Läs mer här om skillnaderna mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige

17. huhtikuuta 2018 14:26:34 Categories: Nyheter24

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.