Newsner

Skandalen på Försäkringskassan bekräftas av fler anställda: "Fler avslag ger högre lön"

Logotyp för Newsner Newsner 17/04/2018 09:44:30 Newsner

Efter att SVT Agenda avslöjat att anställda på ett av Försäkringskassans kontor i södra Stockholm får högre lön om de avslår fler, har många hört av sig från andra kontor för att bekräfta hur myndigheten jobbar.

- Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss, säger en anonym handläggare till SVT.

Det var i söndags som SVT Agenda avslöjade att en handläggare på ett av kontoren i södra Stockholm berättat att de får löneförhöjning om de nekar fler sjukpenning.

- Jag fick höra på lönesamtalet att jag inte gör tillräckligt många negativa beslut. Jag ska göra ett visst antal avslag per år, i och med att jag inte uppfyller den kvoten så påtalar min chef det återkommande, berättade handläggaren för SVT.

"Det pinnas med resultaten"

Så fort nyheten kommit ut i media visade det sig att kontoret i södra Stockholm var långt ifrån det enda som jobbade efter den devisen. Flera handläggare på andra av Försäkringskassans kontor hörde av sig till SVT och bekräftade att även de erbjuds högre lön om de gör fler avslag.

- Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss. Det vet jag eftersom det pinnas med resultaten, säger en annan anonym handläggare, som jobbar på ett stort försäkringskassekontor i Stockholm.

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB

"Gynnades inte bara i lönekuvertet"

Enligt SVT ska en av de många handläggare som hört av sig berättat att en av områdescheferna sagt att det var dålig stämning på kontoret för att "de släppt in för många i sjukförsäkringen".

I ett mail som kommit in till SVT har en handläggare som nu slutat på Försäkringskassan skrivit bland annat:

"[.] Handläggare som var duktiga på att dra in/ avslå (men inget annat) gynnades inte bara i lönekuvertet utan gynnades även i karriären internt".

Tjuvarna stal pojkens majblommepengar: "Fräckt att ge sig på en ung kille"

Prins Harry och Meghan Markle planerar hyllning till Diana - med speciell detalj på bröllopet

Kristin Kaspersens återförening med Malin Berghagen - nu åker Lill-Babs döttrar utomlands

Skandalen på Försäkringskassan bekräftas av fler anställda: © Provided by Nyheter 365 ABSkandalen på Försäkringskassan bekräftas av fler anställda: "Fler avslag ger högre lön"

17. huhtikuuta 2018 12:44:30 Categories: Newsner

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.