Logotyp för Veckans Affärer

Här kan du njuta av superexklusiv ekoturism

Logotyp för Veckans Affärer Veckans Affärer 14/03/2018 14:29:36 true

Soneva Fushi - Maldiverna

När det första hotellet Soneva Fushi öppnade 1995 var det få aktörer som fått upp ögonen för den hållbara turism som i dag blivit en stark trend. Eva Malmström Shivdasani var fast besluten om att bygga en anläggning helt i miljövänliga material, något som gjort avtryck i hela branschen.

På Soneva Fushi serveras inget importerat vatten, allt vatten kommer från den egna vattenreningsanläggningen. År 2009 togs ytterligare ett stort kliv när hotellet installerade den största solpanelsanläggningen på Maldiverna.

Det här är det perfekta resmålet för den medvetne resenären som drömmer om kritvita stränder, kristallklara vatten och orörd natur. Här är det fokus på "slow life" och gästerna får låna cyklar för att ta sig runt området och vidare ut på den 1 400 meter långa och 400 meter vida ön Kunfunadhoo. För de allra yngsta finns bland annat ett aktivitetsrum, glassbar och ett chokladrum som är öppet från morgon till kväll. När mörkret sänker sig kan gästerna sjunka ner vid utomhusbion eller utforska natthimlen med stjärnkikare.

Läs mer om Soneva Fushi här

© Tillhandahålls av Veckans affärer Soneva Fushi Soneva Kiri - Thailand

Soneva Kiri på thailändska Koh Kood är makarna Malmström Shivdasanis andra Soneva- resort. Det är ett hotell som bjuder på en unik kombination av stillsam lyx och oförglömliga naturupplevelser. Koh Kood är en oexploaterad djungelö cirka 30 kilometer söder om Koh Chang, och här är det naturen som står i fokus.

På ön finns 36 villor med havsutsikt. Varje villa har en egen infinitypool och stora sociala ytor som förstärker den tropiska upplevelsen. På Soneva Kiri finns också ett antal större villor med mer privat karaktär för det större sällskapet som önskar bo tillsammans.

Maten är av yttersta klass och bland restaurangerna finns bland annat en Treepod där gästerna hissas upp i mangroverträdens kronor och serveras av kypare som tar sig fram via ziplines. Vill du ha en mer jordnära restaurangupplevelse finns Benz där prisade köksmästaren Khun Benz varje dag skapar en "no menu"-meny med lokala råvaror och thailändska smaker.

Läs mer om Soneva Kiri här

© Tillhandahålls av Veckans affärer Soneva Kiri Soneva Jani - Maldiverna

Det senaste Soneva-tillskottet är Soneva Jani på Maldivernas Noonu-atoll. Här finns 24 vattenvillor som höjer sig några meter över havet, de flesta med privata rutschkanor direkt ner i det azurblå vattnet. I mitten ligger huvudbyggnaden med spa, gym, restauranger, glassbar, chokladrum och bibliotek.

Alla bungalows sammanlänkas av ett långt trädäck och gästerna får låna cyklar för att ta sig mellan de olika delarna av resorten.

Läs mer om Soneva Jani här

© Tillhandahålls av Veckans affärer Soneva Jani

Läs mer om Soneva Resorts och boka din resa här

Soneva Fushi © Tillhandahålls av Veckans affärerSoneva Fushi

14. maaliskuuta 2018 16:29:36 Categories: Logotyp för Veckans Affärer

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.