Logotyp för Newsner

Därför ska du fästa en bit papper på bilbarnstolen - mammans briljanta knep kan rädda liv

Logotyp för Newsner Newsner 14/03/2018 11:53:56 Newsner

Alla föräldrar vill det bästa för sina barn. Men ibland kan det bli jobbigt med alla goda råd från andra mammor och pappor. Med sociala medier är det lättare än någonsin att diskutera med andra föräldrar, på både gott och ont.

Personligen tycker jag inte att man ska lyssna så mycket på andra. Det som fungerar i min familj är en sak, och det som fungerar i din är en annan. Det betyder inte att någon av oss är bättre förälder än den andra.

Men det sagt så vill jag ändå dela med mig av ett tips, som jag faktiskt tycker alla föräldrar borde läsa. Det har inte med uppfostran att göra - utan säkerhet under bilkörning.

Tipset kommer från småbarnsmamman Kaitlyn Lawson och är väldigt enkelt. Hon visar hur ett simpelt papper på bilbarnstolen faktiskt kan rädda ditt barns liv - om olyckan skulle vara framme.

Posted by Kaitlyn Lawson on Tuesday, 26 December 2017

 

Ingen vill ju ens tänka tanken på att krocka med bilen, i synnerhet när man har sina barn i baksätet. Men det kan faktiskt hända, och därför är vi noga med säkra bilbarnstolar och säkerhetsbälten.

Tänk dig nu följande senario: Du krockar bilen och blir själv medvetslös i olyckan. I baksätet sitter ditt barn, som ännu är för litet för att kunna tala med sjukvårdspersonal. Ambulanspersonal kommer till plastsen och vet ingenting om dig eller ditt barn.

Har ditt barn några allergier? Sjukdomar? Vem är närmast anhörig, förutom du?

Kaitlyn Lawson delar nu med sig av ett smart knep för att underlätta vid en eventuell bilolycka. Hon tipsar alla föräldrar att skriva en lapp och fästa på bilbarnstolen. På lappen kan du skriva barnets födelsedatum, eventuella sjukdomar eller allergier, samt telefonnummer till närmast anhöriga som ska kontaktas om det skett en olycka.

Det här underlättar oerhört mycket för sjukvårdspersonalen.

Way too often do firefighters come upon a car wreck with child(ren) in the car who are too young to have any info and.

 

Självklart hoppas vi att denna lapp aldrig ska behöva komma till användning. Men för mig är det i alla fall en trygghet att veta att den finns där.

Dela gärna det här smarta knepet till andra föräldrar som du känner, det kan faktiskt rädda liv. Och kör försiktigt på vägarna! 

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB  

Nu hyllar vi 6-åriga Tove som samlade in över 50 000 kronor till förmån för hemlösa

Mannen hör kvinnans desperata skrik från vattnet, rusar fram och upptäcker det ofattbara

Polis hittar 3-åring ensam på motorvägen: Ser föräldrarna och åker akut till deras hus

Därför ska du fästa en bit papper på bilbarnstolen - mammans briljanta knep kan rädda liv © Provided by Nyheter 365 ABDärför ska du fästa en bit papper på bilbarnstolen - mammans briljanta knep kan rädda liv

14. maaliskuuta 2018 13:53:56 Categories: Logotyp för Newsner

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.