Logotyp för TT Nyhetsbyrån

Lundqvist drömmer om nytt Tre Kronor-guld

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 15/02/2018 6:04:10

Joel Lundqvist ser vinterspelen i Sydkorea som sin enda chans.

Och han ska göra allt för att förgylla karriären med ett OS-guld.

- Det skulle betyda jättemycket, säger Tre Kronors lagkapten inför premiären mot Norge.

I slutet av förra säsongen var han en stor del av framgången i Tyskland och i Frankrike. Som lagkapten i förbundskapten Rikard Grönborgs lagbygge fick Joel Lundqvist vara med om att vinna karriärens tredje VM-guld.

i Sydkorea är 35-åringen på medaljjakt igen.

Den här gången är det OS-guldet som han jagar. Om Lundqvist lyckas får han ytterligare en sak gemensamt med sin tvillingbror Henrik, som vann 2006 i Turin.

- Det tänker jag inte på, men där är det ju tomt för egen del och det här är en chans man får genom att vara med här. Det är klart att en medalj, helst guld, skulle betyda jättemycket, säger Joel Lundqvist och om drömmer en ny glimrande succé med Tre Kronor.

- För egen del har jag ju bara en chans att få uppleva det här, så det är klart att det gäller att gå all in.

Vägen mot medaljerna inleds med matchen mot Norge - och Frölundakompisarna Mattias Nørstebø och Mats Rosseli Olsen - och fortsätter sedan med gruppspelsmöten med Tyskland och med Finland.

Lundqvist drömmer om nytt Tre Kronor-guld. © Foto: TTLundqvist drömmer om nytt Tre Kronor-guld.

Varje match ses som ett steg närmare målsättningen och om Lundqvist får som han vill ska laget bara bli bättre ju längre in i turneringen Tre Kronor kommer.

- Vi känner att vi har ett bra lag, ett bra gäng. Sedan gäller det att vi peakar och går åt rätt håll. Det är vad det handlar om. Vi har kvalitéerna och det är detaljer som gör om vi ska gå hela vägen eller inte; allt ifrån powerplay, boxplay, målvaktsspel och sedan individuellt. Vi måste ha så många som spelar sin bästa hockey. Då har vi alla chanser i världen att vinna, säger han.

Allt om OS hittar du här!

15. helmikuuta 2018 8:04:10 Categories: Logotyp för TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.