Res

Svenskar reser mindre - men vill uppleva mer

Logotyp för Res Res 18/10/2018 12:37:02 Kajsa Beausang
© Tillhandahålls av Res Travel Magazines AB

Trenden är bruten - 2018 blir året då svenskarna gör färre utlandsresor än föregående år, ett trendbrott mot det vanliga scenariot med ökat resande.

Den största anledningen till nedgången är den varma svenska sommaren. Många bokade av sol- och badresan och andra som planerat att köpa en sista minuten-resa avstod och stannade hemma. Höst- och vinterbokningarna har heller inte dragit igång i samma fart som de brukar vid det här laget och för ovanlighetens skull finns fortfarande ett stort utbud av charterresor kvar över jul och nyår, även på flera av de populäraste temahotellen som brukar vara utsålda vid det här laget. Det framgår av Tickets nya undersökning som presenterades i dag.

Men det är inte alla typer av resor som backar - ökningen av upplevelseintensiva långresor är markant. Vandrings-, kryssnings-, rund- och safariresor kraftigt. Sydafrika ökar bokningarna med 67,5 procent inför vinterns resor. Även Mauritius, Gambia, Japan och Vietnam lockar rekordmånga svenskar i vinter.

- Till följd av det extremt varma sommarvädret valde många svenskar som i vanliga fall reser utomlands under sommarsemestern i år istället att stanna hemma. Många har nu istället ett rejält sug efter en utlandsresa i vinter, och i och med sommarens sparade semesterkassa slår nu fler och fler till på en riktig långresa till vintern istället, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor. 

   
18. lokakuuta 2018 15:37:02 Categories: RTBF Res culture - musique

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.